Nijerya’da Menenjit Vakaları Artıyor: Ölü Sayısı 85'e Yükseldi

Nijerya’da Menenjit Vakaları Artıyor: Ölü Sayısı 85'e Yükseldi

Afrika ülkesi Nijerya’da bu yılın başından beri menenjit salgını yaşanıyor. Salgında Ocak ayından beri yüzlerce vaka yaşandı. Ölenlerin sayısı ise 85’e çıktı. Bir yandan aşı çalışmaları devam ederken ölü sayısının armasından korkuluyor.

Nijerya’nın Yobe eyaleti, 2024 yılının başlarından beri salgınla mücadele ediyor. Ülkede alarm durumuna geçen sağlık ekipleri menenjit salgını hakkında endişelerini dile getiriyor.

yobe.png

SALGINDA CAN KAYBI 85'E YÜKSELDİ

Eyaletin Sağlık Komiseri Muhammad Lawan Gana, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Gana, yaptığı yazılı açıklamada bu yılın başlarından beri sorunun devam ettiğini söyledi. Ayrıca 2 bin 500’den fazla kişinin tedavi edilerek tabucu olduğu aktarıldı.

injection-rsv-vaccine.jpg

İLK AŞI ÇALIŞMALARI GEÇEN YIL YAPILDI

Nijerya, Afrika Menenjit Kuşağı olarak bilinen bölgede yer alan Afrika'nın 26 menenjit hiper-endemik ülkesinden biridir. Geçen yıl, Afrika genelinde bildirilen yıllık menenjit vakalarında %50'lik bir artış oldu.

Tarihi bir hareketle Nijerya, insanları meningokok bakterisinin beş suşuna karşı koruyan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından önerilen yeni bir aşıyı (Men5CV olarak adlandırılan) piyasaya süren dünyadaki ilk ülke oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler